Hoe is het begonnen?

SAM is opgericht door een groep vrijwilligers die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: alle kinderen van minima-gezinnen in de gemeente een fijn sinterklaasfeest geven.

De drijvende kracht achter de stichting was tot 2019 Hanneke Hoeksema-Schaap, toen voorzitter en mede-oprichtster van het bestuur. Vanwege gezondheidsklachten moest zij tot haar grote spijt haar taken overdragen.

Oorspronkelijk is Beth Bijsterveld uit Warffum gestart met dit mooie initiatief, waarbij Hanneke haar hulp was. Nadat Beth om gezondheidsredenen moest afhaken, heeft Hanneke dit project voortgezet. Eerst in het klein en werd het speelgoed verzameld in de woonkamer van Beth, maar toen die te klein was geworden, zijn er andere locaties voor gebruikt.

Hanneke heeft vier kinderen en is de gelukkige oma van haar eerste kleinkind. Sinterklaas was en is voor haar en haar gezin altijd een groot feest en er wordt met veel plezier naar toe geleefd.

Dat er ouders zijn die met grote zorgen opzien tegen zo’n mooi kinderfeest raakte en raakt haar diep. Dat er kinderen zijn die denken dat ze niet lief genoeg zijn geweest en dat Sinterklaas daarom niet komt, is voor haar onverteerbaar.

De actie is onder vele inwoners bekend en Zalencentrum Concordia in Baflo stelde de grote zaal kosteloos twee weken beschikbaar, zodat daar de vrijwilligers aan de slag konden gaan met het uitzoeken, schoonmaken en tentoonstellen van het speelgoed voor de grote uitgiftedag.

Ieder kind verdient een kadootje.
Help ons helpen.

Email: samhethogeland@hotmail.com